Shrubsteppe Restoration and Resiliency Strategy Advisory Group Monthly Meeting

January 5 - 9:30 a.m. - 3:15 p.m.

Join Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/87646692049
Dial by your location: +1 253 215 8782 US (Tacoma) +1 720 707 2699 US (Denver)

Meeting ID: 876 4669 2049

One tap mobile:

+13523158783 87646692049# US (Tacoma)

+12532158782,,87646692049# US (Tacoma) +17207072699,,87646692049# US (Denver)

Meeting Purpose:

- Formation of the Strategy Advisory Group
- Orient the group to the Shrubsteppe Proviso and current progress
- Build a vision and set a framework for the Strategy development and path forward

Materials:

- Agenda
- Proviso document
- Presentations

Time	Agenda Topic	Materials	
Morning Session			
9:30-10:15 a.m. (45 mins)	Welcome and Introductions – Hannah Anderson, WDFW & Joy Juelson, Facilitator Introduce Triangle Team and Steering Committee Strategy Advisory Group member introductions: 1. Name 2. Role and Background 3. Interest/Ideal outcome in the Long- term Strategy	Agenda	
10:15-11:15 a.m. (60 mins) Floating 15 min break	 Shrubsteppe Proviso Project Overview – Hannah High level overview of project goals and progress How did we get here? Review the Proviso language: What is the directive from the legislature? Collaborative structure Summary of Near-Term Actions Advisory Group Questions and clarifications Introduce vision and purpose discussion 	Proviso Document Presentation	

11:30 a.m12:00 p.m. (30 mins)	Strategy Advisory Group Vision and Purpose – All & Facilitation Team Creating a shared vision, what does success look like? What is one major topic(s) that needs to be addressed in the development of the Strategy? Reflection on group input	Word-cloud	
	Memeensh on group input		
Lunch (50 mins)			
Afternoon Session			
12:50 – 1:15 p.m. (25 min)	Strategy Advisory Group Assessment Interview Update - Facilitation Team • Assessment Interviews and key themes	Assessment Slides	
1:15 - 2:45 p.m. (90 mins) (Floating 10 min break)	Strategy Development Process: How will the Group operate? — All & Facilitation Team Proposal and reflection on how this Strategy Advisory Group will work together: Proposed Timeline and Structure Role of Group Suggested Communications Procedures Break into 3-groups to discuss and gain input on process What is the real challenge(s) to be addressed? What would be included in a meaningful Long-Term Strategy? Who else should be included that is not here? What topics could be addressed in small working groups and how? How do we build on existing work and integrate the Near-Term process participants?	Presentation Mural Platform	
2:55-3:15 p.m. (20 min)	Wrap Up and Next Steps (Facilitation Team) Confirm action items and discuss scheduling needs Final questions	Action Items	
3:15 p.m.	Adjourn		

Triangle Facilitation Team:

Joy Juelson, Lead Facilitator Anna Shepherd, Documentation Support Jacob Hibbeln, Technical Support Greer Maier, Breakout Room Support Alyssa Bonini, Breakout Room Support Thomas Christian, Breakout Room Support